Praktijkondersteuning – Huisartsen de Plantage – Beverwijk
Florastraat 55 1943LG Beverwijk Tel:0251-210800 0251-250577 Spoed 0251-210800 optie 1
Header afbeelding

Praktijkondersteuning

In de praktijk werken naast de huisarts drie assistentes en vier praktijkondersteuners; 2 praktijkondersteuners somatiek en 2 praktijkondersteuners GGZ.

 

Assistente

Onze assistente spreekt u aan de telefoon of ziet u in haar eigen spreekuur. Telefonisch staat zij u te woord, vaak bij het maken van een afspraak. Zij wil dan weten wat er aan de hand is zodat zij een advies kan geven of een afspraak voor u kan inplannen bij de juiste persoon (assistente, huisarts of praktijkondersteuner) en zodat de huisarts de afspraak kan voorbereiden.

In het eigen spreekuur verricht zij kleine handelingen. Hieronder vallen o.a.: bloeddruk meten, injecties en vaccinaties, urineonderzoek, oren uitspuiten, uitstrijkjes maken, wondverzorging, aanstippen van wratten, hechtingen verwijderen.

 

Praktijkondersteuner

Wij hebben twee verschillende praktijkondersteuners (POH) in onze praktijk.

POH Somatiek: zij behandelt mensen met diabetes (suikerziekte), COPD of CVRM (preventie van hart en vaatziekten). Deze patiënten zullen voor hun controles  bij deze praktijkondersteuner komen.

POH GGZ: zij is er ter ondersteuning van mensen met psychische problemen. U komt hier terecht na doorverwijzing van de huisarts. De gesprekken vallen onder huisartsenzorg en worden volledig vergoed zonder aanspraak te hoeven maken op uw eigen risico. Zie ook het kopje POH-GGZ