Praktijknieuws – Huisartsenpraktijk J. Kramer – Beverwijk
Florastraat 55 1943LG Beverwijk Tel:0251-210800 0251-250577 Spoed 0251-210800 optie 1
Header afbeelding

Praktijknieuws

scroll verder voor o.a. informatie mbt de COVID-19 vaccinaties

Praktijk gesloten: maandag 25 oktober t/m vrijdag 29 oktober

Bovenstaande week is de praktijk gesloten. Voor spoedgevallen en zaken die niet kunnen wachten tot de week erna wordt waargenomen door:

  • Achternaam beginnend met letters A t/m L: Huisarts P.P. Bax, tel 230047
  • Achternaam beginnend met letters M t/m Z: Huisarts C.C. Paris, tel 223586

Nieuwe huisarts vanaf 5 oktober

Vanaf dinsdag 5 oktober komt Huisarts Tessa Pesch ons team versterken! Tessa werkt sinds deze zomer bij huisarts Paris en zal vanaf oktober elke dinsdagochtend bij onze praktijk een spreekuur doen. Dit is extra bij de al bestaande spreekuren en huisartsen.

 

Update COVID-19 vaccinaties 27-09-2012

Inmiddels is een groot deel van de bevolking gevaccineerd, wat heel erg goed nieuws is! Helaas is het aantal ongevaccineerden nog te groot om alle maatregelen af te schaffen. Dit komt omdat er zonder maatregelen nog steeds een dusdanig groot aantal mensen tegelijk zo ziek wordt, dat ze langdurig in het ziekenhuis opgenomen moeten worden om beademd te worden. Dit  kan het gehele zorgsysteem niet aan. Het goede nieuws is dat duidelijk is geworden dat bijna alle mensen die gevaccineerd zijn niet zo ziek worden dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden. De vaccinaties zijn dus een uitweg om een overbelaste zorg te voorkomen en dus alle maatregelen uiteindelijk weer af te schaffen!

Hier nog wat actuele punten:

  • Op www.rijksoverheid.nl, www.thuisarts.nl en www.RIVM.nl staat alle informatie omtrent COVID-19, ook zijn er duidelijke filmpjes van NOS op 3 via de NOS te vinden.
  • Er wordt gesproken over een ‘booster-vaccin’  of een derde vaccinatie. De vormgeving hiervan en of dit gaat plaatsvinden is nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk zal dit voor een kleine groep mensen gelden met specifieke chronische ziektes. Wat wel zeker is, is dat dit dan via de ziekenhuisspecialisten en de GGD zal lopen, de huisarts heeft hier GEEN rol in.
  • Wij hebben geen vaccinaties meer, dit gaat nu allemaal via de GGD.
  • Sinds dit weekend is de ‘coronapas’ verplicht voor plaatsen/situaties waar mogelijk een grote besmettingsbron kan ontstaan. Als uw vaccinatie is geregistreerd, dan kunt u via de ‘coronacheck app’  een geldende QR-code aanmaken.
  • Mocht uw vaccinatie niet geregistreerd zijn, dan kunnen wij deze code aanmaken. Let op! Dit geldt alleen voor patiënten die wij zelf gevaccineerd hebben met AstraZenica.
  • Bent u niet door ons gevaccineerd, maar wel problemen met de QR-codes/’coronapas’?  Kijk dan op: https://coronacheck.nl/nl/faq

 

Collega gezocht!

Enthousiaste doktersassistent(e) gevraagd

Heb jij zin in een nieuwe uitdaging? De praktijk van huisarts J.J. Kramer en C.C. Paris is op zoek naar een
Doktersassistent m/v
voor 24-38 uur per week (uren in overleg)

De praktijk van huisarts J.J. Kramer en huisarts C.C. Paris vormen samen een HOED. Sinds januari 2016 gevestigd op de Florastraat 55 te Beverwijk. Verdeeld over de twee praktijken werken er totaal:
2 huisartsen, 2 waarnemers, 1 AIOS, 2 assistentes, 2 POH-GGZ en 1 POH-S/Praktijkmanager.

Inhoud functie
Als doktersassistente ben je het eerste aanspreekpunt voor de patiënt en ondersteun je de huisarts. Je beantwoordt de telefoon, beheert de agenda en verwerkt de administratie. Je bent in staat te triageren en advies te geven zodat de patiënt de juiste zorg ontvangt. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een eigen assistente spreekuur en verricht je zelfstandig medische handelingen zoals injecteren, oren uitspuiten en wondverzorging.

Wat wij zoeken
Een enthousiaste en flexibele collega, die gewend is om met de hectiek van de dag om te gaan en het leuk vindt om zijn/haar aandeel te nemen in het team. De opleiding doktersassistente met succes heeft afgerond.

Wat wij bieden
Een afwisselende functie in een HOED praktijk waar goede samenwerking is tussen huisartsen, POH en assistenten. Salariëring zal plaatsvinden conform de CAO huisartsenzorg.

Je sollicitatie met CV ontvangen we graag per mail. Voor meer informatie over de vacature en functie-inhoud kun je bellen met Fleur de Jong, praktijkmanager, op 0251-210800/0251-223586

Huisartsenpraktijk J.J. Kramer en C.C. Paris
Florastraat 55
1943LG Beverwijk
Telnr: 0251-210800 / 0251-223586
https://www.huisartsenpraktijkkramer.nl

www.huisartsparis.nl

Drukte in huisartsenland

Zoals u misschien gemerkt heeft is het momenteel een stuk drukker in de praktijk dan gebruikelijk in deze periode. Hieronder een artikel uit het NRC hierover. Gelukkig is het bij ons niet zo erg als in het artikel geschetst wordt, maar ook bij ons zijn de wachttijden aan zowel de telefoon als voor afspraken langer dan gebruikelijk.  Uiteraard streven we ernaar het wachten zo kort mogelijk te houden en u zo goed mogelijk te helpen!

De huisartsenpraktijken bezwijken bijna onder het artsentekort

07-05-2021: LSP

Afgelopen week is er een mailing verzonden met informatie over het LSP. Om goede zorg te kunnen leveren buiten de huisartsenpraktijk is het erg belangrijk om toestemming te geven voor het LSP. De email is verzonden vanuit onze standaard beveiligde mail van de assistentes (een gewoon Gmail-account). De beveiligde mail van de praktijk heeft een 2F-authentificatie, wat niet geschikt is om veel mensen laagdrempelig te willen bereiken met een mailing. Voor privacygevoelige vragen kunt u altijd bellen, een afspraak maken, of een  E-consult sturen via de beveiligde patiëntenomgeving.

Tekst mailing LSP:

Geachte heer/mevrouw,
Graag willen wij u informatie verstrekken over het LSP, het Landelijk Schakelpunt, en
waarom het belangrijk is om hier toestemming voor te geven.
Wat is het Landelijk Schakelpunt?
Via het Landelijk Schakelpunt kunnen uw huisarts en apotheek uw belangrijkste
medische gegevens delen met andere zorgaanbieders. Hierdoor kunt u bij een
andere arts of apotheek snel, veilig en goed geholpen worden.
Waarom is dit belangrijk?
Een voorbeeld: U moet naar de spoedeisende hulp. De arts in het ziekenhuis wilt u
zo goed mogelijk helpen en bekijkt in het LSP uw belangrijkste medische gegevens.
Zo weet de arts bijvoorbeeld of u al eerder soortgelijke klachten heeft gehad, welke
medicatie u gebruikt en welke allergieën u heeft. De arts kan met deze gegevens
goede zorg op maat bieden en u de juiste medicatie voorschrijven.
Ook wanneer u bij een specialist of apotheek in het ziekenhuis komt is het belangrijk
dat zij uw belangrijkste medische gegevens kunnen inzien om u ook goed, snel en
veilig te kunnen behandelen.
Voor een duidelijke uitleg kunt u dit filmpje bekijken: https://youtu.be/T8_fGigKxZ0
Wat gebeurt er met mijn gegevens en wie kan dit zien?
Het Landelijk Schakelpunt is een beveiligd en betrouwbaar systeem. Uw medische
gegevens worden hierin niet centraal opgeslagen, maar blijven bewaard bij uw eigen
huisarts en apotheek. Alleen als het nodig is voor uw behandeling kan een andere
arts of apotheek met een beveiligde pas en wachtwoord een samenvatting van uw
belangrijkste en meest actuele medische gegevens inzien, dus niet uw hele dossier.
Zorgverzekeraars, bedrijfsartsen en werkgevers kunnen uw gegevens niet inzien.
Wanneer u toestemming heeft gegeven voor het LSP kunt u op www.volgjezorg.nl
zelf volgen welke gegevens gedeeld worden en welke zorgverlener wanneer welke
gegevens heeft opgevraagd. Zo weet u altijd wat er met uw medische gegevens
gebeurt.
Hoe kan ik toestemming geven voor het LSP?
Omdat wij graag goede zorg willen leveren willen wij u vragen om uw toestemming
voor het LSP door te geven, hoe eerder, hoe beter! Dit kan via www.volgjezorg.nl of
schriftelijk middels bijgevoegde toestemmingsverklaring, deze kunt u bij de
huisartsenpraktijk in de brievenbus doen.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u op www.volgjezorg.nl meer informatie vinden
over het LSP.

Update 5 mei 2021: Covid-19 vaccinaties

Een kort overzicht van de huidige situatie mbt corona vaccinaties. Staat uw geboortedatum hier niet tussen? Kijk dan naar de update van 21 april hieronder. Graag de informatie helemaal lezen, alvorens de praktijk te bellen. Alvast bedankt!

Geboren in 1955 of eerder: Afspraak maken kan online of via het telefoonnummer uit de uitnodigingsbrief. Het vaccineren gebeurt door de GGD.

Geboren in 1960, 1959, 1958, 1957 en 1956: Zijn inmiddels uitgenodigd door ons en hebben eerste vaccinatie al ontvangen.

Geboren in 1962 of 1961: Afspraak maken kan online of via het telefoonnummer uit de uitnodigingsbrief. Het vaccineren gebeurt door de GGD.

Geboren in 1961 t/m 2003 met een medische indicatie (medische risicogroepen): Afspraak maken kan (vanaf 6 mei) online of via het telefoonnummer uit de uitnodigingsbrief. Het vaccineren gebeurt door de GGD.

De medische risicogroepen zijn geselecteerd volgens dezelfde selectiecriteria die ook voor de griepprik (influenza-vaccinatie) gelden. Mocht u ooit de griepprik geweigerd hebben, dan is dit geen probleem, u wordt gewoon uitgenodigd voor het corona vaccin.

 

 

Update 21 april 2021: Covid-19 vaccinaties

Wij verzoeken u vriendelijk eerst onderstaande informatie te lezen, alvorens de huisartsenpraktijk te bellen met vragen over vaccinaties, alvast bedankt! 

Per 1 januari een nieuwe huisarts

Per 1 januari 2021 is huisarts Vos met pensioen en zal de praktijk doorgaan als huisartsenpraktijk J.J. Kramer. Als het goed is heeft u een persoonlijke brief thuis gekregen. Uiteraard zullen ook wij ons best doen om u zo goed mogelijk te helpen!

 

Thuisarts.nl

Misschien kent u het al, maar mocht het nieuw voor u zijn, neem dan vooral een keer een kijkje op www.thuisarts.nl. Dit is een website gemaakt door huisartsen met goede uitleg en adviezen over veel voorkomende medische vragen en aandoeningen.

 

Buiten kantoortijden

Buiten kantoortijden neemt de Spoedpost/Huisartsenpost Beverwijk waar. Doordeweeks vanaf 17.00 uur tot de volgende dag 8:00 uur, in het weekend van vrijdag 17:00 uur tot maandag 08:00 uur en op officiële feestdagen 24 uur per dag

Dit is uitsluitend voor zaken die zo spoedeisend zijn dat ze niet tot een volgende werkdag kunnen wachten. De huisartsenpost is uitsluitend telefonisch bereikbaar op tel.nr. 0251-265265.

De Spoedpost/Huisartsenpost is gevestigd in het Rode Kruis Ziekenhuis, Vondellaan 13, te Beverwijk. U kunt hier alleen naartoe na het maken van een afspraak.

Voor meer informatie zie https://huisartsenpostbeverwijk.nl/

 

Bloedafname in de praktijk

Prikpost Rode Kruis Ziekenhuis is aanwezig bij ons in de praktijk voor bloedafname op:  dinsdag, woensdag en vrijdag van 8:00 – 9.30. Prikken kan op afspraak, via het telefoonnummer op uw aanvraag.