Afspraken – Huisartsen de Plantage – Beverwijk
Florastraat 55 1943LG Beverwijk Tel:0251-210800 0251-250577 Spoed 0251-210800 optie 1
Header afbeelding

Afspraken

Het spreekuur is geheel volgens afspraak, u kunt bellen tussen 8:00 – 10:15 en 10:45 – 12:00 om een afspraak te maken. Een afspraak duurt 10 minuten en wij vragen u om hier rekening mee houden. Denkt u meer tijd nodig te hebben, dan kunt u dit aangeven bij de assistente, zodat zij meer tijd kan inplannen voor u.

Graag aangeven wat de reden is om een afspraak te maken, zo kan de huisarts het consult voorbereiden en kan de assistente de afspraak het beste voor u inplannen.

Het streven is dat u nog op dezelfde dag terecht kunt als u tijdig belt. Echter hebben ook huisartsen te maken met personeelstekort en drukte, helaas lukt dit dus niet altijd.

U kunt ook een afspraak inplannen via de website (uw patiëntomgeving); denkt u een klacht te hebben waar haast bij geboden is, bel dan altijd, zodat de assistente (eventueel direct) met de huisarts kan overleggen.

E-consult: Voor (vermoedelijk) eenvoudige of korte vragen kunt u altijd een E-consult naar de huisarts sturen, het streven is om binnen 2 werkdagen antwoord te geven.

Bijzondere afspraken:

Chirurgische ingreep(jes): Het weghalen van plekjes of een andere chirurgische verrichting kost meer tijd. Als u een afspraak maakt graag aangeven, zodat u dubbel ingepland kunt worden. Let op! De huisarts moet van tevoren beoordeeld hebben of het inderdaad mogelijk is de ingreep uit te voeren.

Foto’s: Als u denkt dat een (huid)afwijking goed met een foto te beoordelen is, dan kunt u een foto sturen. Graag via een E-consult, dit is een veilige manier.  Graag zoveel mogelijk informatie erbij vermelden; hoe lang aanwezig, jeuk/pijn, wat al geprobeerd, etc. E-mail mag ook, maar weet dat deze manier minder veilig is wat privacy betreft. Als u ons medische informatie mailt, gaat u hier automatisch mee akkoord.

Uitslagen

De uitslagen van bloed-en rontgenfotos zijn meestal binnen 2 werkdagen bij de huisarts binnengekomen. Het is de bedoeling dat u zelf belt om de uitslagen op te vragen. Mocht er iets uitkomen wat verdere uitleg of handelen behoeft, dan zal de huisarts u ook zelf bellen. Let op! kweekjes, biopties en sommige bloedonderzoeken duren langer dan 2 werkdagen. Door drukte in het laboratorium kan genoemde tijd soms ook afwijken.

U kunt de hele dag door bellen om uitslagen op de vragen, pauzes en overleg daargelaten (zie hieronder). In de ochtend tussen 08:00 – 10:00 is het vaak erg druk aan de telefoon. Wij adviseren u wat later op de dag te bellen, zodat de kans op een lange wachttijd kleiner is.

In uw patientomgeving zijn vaak ook uitslagen te vinden.

Bereikbaarheid voor uitslagen en vragen

Van 10:15-10:45 uur is er overleg met de assistente en kan zij de telefoon niet opnemen.

Van 12:30 – 13:00 heeft de assistente pauze en kan zij de telefoon niet opnemen.

In tijden van onderbezetting zal er soms een bandje te horen zijn tussen 14:00 – en 16:00, de assistentes hebben dan spreekuur.

Het kan voorkomen dat de assistente op andere tijden even niet bereikbaar is door bijvoorbeeld, spoedgevallen of drukte. Graag uw begrip hiervoor. Uiteraard is het streven zoveel mogelijk bereikbaar te zijn.

De spoedlijn is altijd te bereiken tussen 08:00 en 17:00 en zal altijd opgenomen worden.

Op donderdagmiddag is de praktijk gesloten. Voor spoed of zaken die niet tot vrijdag kunnen wachten wordt waargenomen door mijn collega dr. Paris: 0251 22 35 86 / https://huisartsparis.nl.

Openingstijden

Maandag: 08:00-17:00 uur
Dinsdag: 08:00-17:00 uur
Woensdag: 08:00-17:00 uur
Donderdag: 08:00-12:30 uur
Vrijdag: 08:00-17:00 uur