Coronavirus – Huisartsen de Plantage – Beverwijk
Florastraat 55 1943LG Beverwijk Tel:0251-210800 0251-250577 Spoed 0251-210800 optie 1
Header afbeelding

Coronavirus

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus.

 

Update COVID-19 vaccinaties en ‘coronapas’ 27-09-2021

Inmiddels is een groot deel van de bevolking gevaccineerd, wat heel erg goed nieuws is! Helaas is het aantal ongevaccineerden nog te groot om alle maatregelen af te schaffen. Dit komt omdat er zonder maatregelen nog steeds een dusdanig groot aantal mensen tegelijk zo ziek wordt, dat ze langdurig in het ziekenhuis opgenomen moeten worden om beademd te worden. Dit  kan het gehele zorgsysteem niet aan. Het goede nieuws is dat duidelijk is geworden dat bijna alle mensen die gevaccineerd zijn niet zo ziek worden dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden. De vaccinaties zijn dus een uitweg om een overbelaste zorg te voorkomen en dus alle maatregelen uiteindelijk weer af te schaffen!

Hier nog wat actuele punten:

  • Op www.rijksoverheid.nl, www.thuisarts.nl en www.RIVM.nl staat alle informatie omtrent COVID-19, ook zijn er duidelijke filmpjes van NOS op 3 via de NOS te vinden.
  • Er wordt gesproken over een ‘booster-vaccin’  of een derde vaccinatie. De vormgeving hiervan en of dit gaat plaatsvinden is nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk zal dit voor een kleine groep mensen gelden met specifieke chronische ziektes. Wat wel zeker is, is dat dit dan via de ziekenhuisspecialisten en de GGD zal lopen, de huisarts heeft hier GEEN rol in.
  • Wij hebben geen vaccinaties meer, dit gaat nu allemaal via de GGD.
  • Sinds dit weekend is de ‘coronapas’ verplicht voor plaatsen/situaties waar mogelijk een grote besmettingsbron kan ontstaan. Als uw vaccinatie is geregistreerd, dan kunt u via de ‘coronacheck app’  een geldende QR-code aanmaken.
  • Mocht uw vaccinatie niet geregistreerd zijn, dan kunnen wij deze code aanmaken. Let op! Dit geldt alleen voor patiënten die wij zelf gevaccineerd hebben met AstraZenica.
  • Bent u niet door ons gevaccineerd, maar wel problemen met de QR-codes/’coronapas’?  Kijk dan op: https://coronacheck.nl/nl/faq

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.